Ιγνάτιος Μητροφάνους – Εικαστικός

Ο Ιγνάτιος Μητροφάνους είναι ζωγράφος και γλύπτης από την Κύπρο με βαθειές ρίζες στο χωριό Λαζανιά. Έχει εκθέσει τόσο σε εθνικό όσο και σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ο Ιγνάτιος Μητροφάνους γεννήθηκε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια. Η δουλειά του παρουσιάστηκε στο Λονδίνο (2015), στη Νέα Υόρκη (2015), στην Αθήνα (2011), ενώ έργα του περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το 2013 εκπροσώπησε την Κύπρο στο VIIemes Jeux de la Francophonie στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σαν καλλιτέχνης δηλώνει ότι προσπαθεί να συλλάβει αυτόν τον μετασχηματισμό στα εικαστικά έργα του, αναδιαρθρώνοντας το σχήμα με τρόπο που δίνει μια νέα διάσταση, μια νέα μορφή, μια νέα προσωπικότητα. Κατατάσσει την τέχνη του ως «οργανικό εξπρεσιονισμό», διερευνώντας τη θεωρία του χάους, τον θάνατο, την προέλευση, καθώς και τον εαυτό και τη συνείδηση, μέσα στις συνθέσεις του.

Εφαρμόζει επίσης κρυμμένους συμβολισμούς και μαθηματικά που περιλαμβάνουν τις σχέσεις Tesla και Fibonacci.

Ο Ιγνάτιος Μητροφάνους χρησιμοποιεί μια ποικιλία υλικών στη δημιουργική του διαδικασία, όπως λάδια, ρητίνη, βερνίκια, μελάνι, κόλλα, ακρυλικά και μαρμάρινη σκόνη.

Έχει συμπεριλάβει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις  στην Κύπρο, στην Αθήνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νέα Υόρκη.

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις:

  • Το 2014 στη Λευκωσία με τίτλο Alter Ego.
  • Το 2015 στο Λονδίνο με τίτλο Invisible Worlds.
  • Το 2016 στη Λευκωσία με τίτλο Supernova.

Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

Πηγή πληροφοριών: 

www.singularart.com

Σελίδα Ιγνάτιου Μητροφάνους στο facebook.

Από το έργο Μεταμόρφωσις

Ο Ιγνάτιος Μητροφάνους στο στούντιο

Από το έργο Μεταμόρφωσις