ΤΑ ΑΣΠΡΟΦΚΙΟΡΑ ΣΟΥ ΛΑΖΑΝΙΑ

Στη Λαζανιά ανθίζουν τα υπέροχα ασπρόφκιορα! Οι αμυγδαλιές, η υπέροχη  σπειραία, τα κυκλάμινα και όχι μόνο δημιουργούν μια πανδαισία ομορφιάς της φύσης την άνοιξη όταν είναι ολάνθιστα!

Ανθισμένες Αμυγδαλιές

Η αμυγδαλιά είναι ένα τυπικό μεσογειακό φυλλοβόλο δένδρο μικρών διαστάσεων. Η καλλιέργεια της αμυγδαλιάς φαίνεται να διαδόθηκε στις άλλες μεσογειακές χώρες από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Στην Κύπρο καλλιεργείται από τα πανάρχαια χρόνια.  Βασικό χαρακτηριστικό της αμυγδαλιάς είναι ότι ανθίζει προτού βγάλει φύλλα.

Οι αμυγδαλιές διάσπαρτες παραμένουν ένα ολόλευκο πανόραμα κατά την άνθιση τους. Προλάβετε να τις χαρειτε. Να απαθανατίσετε αυτή τη μοναδική λευκή γοητεία που κρατάει τόσο λίγο.

Ανθισμένη σπειραία

Η σπειραία είναι ένα θαμνώδες φυτό με μεγαλύτερη ποικιλία στην Ασία. Ονομάζεται και η “βασίλισσα του λιβαδιού” λόγω των λευκών ανθέων που περιέχει. Η σπειραία είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες ως θεραπευτικό βότανο. Παρέχει ποικιλία φαρμακευτικών ιδιοτήτων μεταξύ άλλων είναι αντιοξειδωτικές, στυπτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες.

Πηγή: medfloraacademy.com

Άλλα ασπρόφκιορα : Κρινάκι, Μαργαρίτες, Χρυσάνθεμα, Κυκλάμινα, Μοσφιλιές