Πρώην στρατόπεδο (στην Κύπρο) μετατρέπεται σε κατασκηνωτικό χώρο

Νέος κατασκηνωτικός χώρος πρόκειται να ανεγερθεί στο χωριό Λαζανιά της Επαρχίας Λευκωσίας

Εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Λαζανιά Πρώην στρατόπεδο μετατρέπεται σε κατασκηνωτικό χώρο, ύστερα από αίτηση του Σωματείου ” Φίλοι τουτ 76ου Σώματος Προσκόπων Στροβόλου”.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ το έργο θα αποτελείται από τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις, κουζίνα, τραπεζαρία, τουαλέττες-μπάνια, χώρος πολλαπλών χρήσεων και αποθήκη.

Το όλο έργο θα ανεγερθεί σε κρατική γή στην περιοχή Μάντρες του Καμπιού εντός του δάσους Μαχαιρά.

Στο χώρο θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το άναμμα φωτιάς, ενώ το συνολικό εμβαδόν των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανέρχεται σε 593 τ.μ. καλυμμένων χώρων.

Περαιτέρω ο χώρος θα περιφραχθεί, θα διαμορφωθούν οι χώροι όπου θα τοποθετούνται τα αντίσκηνα στους οποίους θα δημιουργηθούν βάσεις από συμπιεσμένο χώμα και ξύλινα πλαίσια καθώς και οι υποδομές ύδρευσης και άρδευσης.

Τονίζεται ότι, η τοποθέτηση των κτιρίων θα γίνει στους χώρους που προϋπήρχαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, στις οποίες δεν υπάρχει δενδρώδης ή θαμνώδης βλάστηση, ενώ τα σημεία αυτά είναι ήδη διαταραγμένα και επίπεδα και δεν χρειάζεται περαιτέρω διαμόρφωση του εδάφους.

Βάσει, δε, των στοιχείων που παρατίθενται, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να πραγματοποιούνται τμηματικά και σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί η περίφραξη του χώρου, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του δικτύου ύδρευσης, άρδευσης και συστήματος πυρασφάλειας, θα ακολουθήσει η κατασκευή των τουαλετών – μπάνιων, της αποθήκης, της κουζίνας – τραπεζαρίας και τέλος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Σημειώνεται πως, όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι προκατασκευασμένες και στο χώρο θα γίνει μόνο η τοποθέτηση και τελική συναρμολόγηση τους, ενώ το έργο θα χρησιμοποιείται από τους προσκόπους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και περιστασιακά κατά τα Σαββατοκύριακα και ο μέγιστος αριθμός κατασκηνωτών θα ανέρχεται στα 100 άτομα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το αίτημα κατασκευής και λειτουργίας του κατασκηνωτικού χώρου έχει υποβληθεί από το Σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 76ου Σώματος Προσκόπων Στροβόλου».

Πηγή: brief.com.cy